לחץ דם
היום התפרסם כי 1 מכל 3 אנשים בעולם סובל מלחץ-דם גבוה,ו-1 מכל 3 ישראלים סובל מהבעיה.
הגישה הקונבנציונלית לפיה לחץ-דם עולה משום שאנחנו מזדקנים, ולפיכך חייבים להתחיל לקחת תרופות אינה הכרח המציאות.
נכון שלחץ -דם גבוה נפוץ באנשים מבוגרים, אך אין זה אומר שזה מצב שהופך אותך ללקוח נצחי של חברות התרופות, במקרה זה תרופות משתנות וחוסמי בטא.
נתון שאינו ידוע או מפורסם הוא שהתנגדות לאינסולין ואי-סבילות לגלוקוז מעלות לחץ-דם. אחת התוצאות החמורות ביותר של סוכרת היא לחץ-דם גבוה ועקב כך סיכון גדול יותר למחלת לב, שבץ ומחלת כליות.
לא חייבים להיות חולה סוכרת כדי לפתח לחץ-דם גבוה. הפרעות האינסולין שמופיעות הרבה לפני שלב הסוכרת כבר עושות את העבודה.
מחיר הקידמה והנוחות הוא חשיפה מתמדת לרעלנים סביבתיים. אין דרך להימלט מהם. מערכות פינוי הפסולת של גופנו לא הותאמו מעולם לכמות כה עצומה של רעלנים כמו זו שאנו נחשפים לה עכשיו, מידי יום. נטילת תרופות מהווה הכבדה נוספת על המערכת.
לפני כמה שנים הייתה תכנית טלויזיה עם פרופסור קרסו בה הוא סקר במשך כמה שבועות נטילת תרופות ע"י חולים, בעיקר מבוגרים. בתכנית הוא גילה כי חולים נוטלים כפל תרופות עקב חוסר תיאום בין הרופאים המטפלים. אך גולת הכותרת הייתה משפט הסיום של התכנית. הוא שאל את הרוקח שליווה אותו בתכנית אם מכל מאות התרופות שיש בבית-המרקחת הוא יכול להצביע על אחת שהיא בטוחה. התשובה הייתה "צמר גפן, אם הוא באוזן"!
מניסיוני, גם עם חולים שכבר נוטלים תרופות, ע"י שינוי תזונתי והוספת חומרים מזינים כמו חומצות אמינו וויטמינים ניתן להגיע עד איזון רמות לחץ-דם והפסקת טיפול תרופתי. ברור שאם יש עודף משקל, השלת המשקל העודף תסייע גם היא לאיזון לחץ-דם.
חשוב להדגיש כי עפ"י מחקרים מדידת לחץ-דם בבית היא מדוייקת יותר מאשר המדידה בקופ"ח כיון שלחץ הדם הוא לא נתון סטטי אלא נתון משתנה. כאשר המדידה בבית נעשית בנחת, לאחר מנוחה וללא תסמונת החלוק הלבן, היא מדוייקת יותר.
לזכור כי המדידה הראשונה תמיד לא מדוייקת אלא השניה, ולא להשתמש ליד מכשירי סלולר כי בכל מכשירי המדידה יש רכיבים אלקטרומגנטיים.
אז לסיכום חשוב לזכור: תזונה מאוזנת, פעילות גופנית קבועה, המנעות מעישון, צריכת אלכוהול מתונה ולמהדרים - מדיטציה שעושה פלאים. התוצאה - לחץ דם תקין גם בגיל 80.
רק בריאות







