תסמונת הבניין החולה
כאשר התחלתי ללמוד נטורופתיה, בתחילת שנות ה-90, לא ידעתי כלום. באתי ממשפחה בריאה תודה לאל, הורי ז"ל היו צעירים ובריאים כך שלא הייתה לי הכרות עם שמות תרופות ופתולוגיות שונות שחלק מהתלמידים הכירו מהבית. למדנו על תסמונות שונות שחלקן נשמעו, איך אומר בעדינות, הזויות. אך השנים חולפות, וכל פעם יש פרסום על מחקר חדש שנעשה, וחומר ישן שלמדתי מציף אותי בזיכרונות.
והנה, בירחון רפואה של חודש פברואר יש סקירה על "תסמונת הבניין החולה". לפני מעל עשור ד"ר חפץ דיבר איתנו על התסמונת הזו שנשמעה כ"כ הזויה. אז מה יש לנו?
תסמונת זו מתאפיינת בהופעה של תסמינים שונים שהם בדרך-כלל תופעות אלרגיה או דלקת כל שהיא, המופיעים בעובדי או דיירי מבנה מסוים מבלי שנמצא גורם אחר לתלונות.
הבעיות בדרך- כלל קשורות לדרכי נשימה עליונות, שיעול כרוני, חום, כאבי שרירים... וברור שאין מדד ברור לתסמונת. אם הבעיות הן של קבוצת אנשים הנמצאים באותו חלל ועזיבה של הבניין גרמה לשיפור בתסמינים יש מקום לחשד. הקושי באבחון נובע גם מהעובדה שיש מודעות מאוד נמוכה לקיומה הן בקרב הרופאים והן בקרב המטופלים. אני בספק רב אם גם אנו, מטפלי רפואה משלימה, לוקחים בחשבון את מרחב העבודה בתשאול מטופל.
יכולים להיות גורמים רבים לתסמונת כאשר הבסיס הוא אורח החיים המודרני. אנו מבלים זמן רב יותר בתוך מבנים סגורים מאשר באוויר הפתוח, רוב המבנים סגורים עם מערכות חימום וקירור ולא אוורור טבעי של חלונות מה שגורם ללחות, טחב ואבק שהם בסיס מצוין לסוגי עובש ופטריות. כמובן, כל החומרים מהם בנוי המבנה: צבעים, דבקים, פרקט, חומרי ניקוי, המכונות בהן אנו משתמשים (צילום, פקס...) כל אלו פולטים חומרים אותם אנו נושמים כל יום שמונה שעות אם לא יותר.
אז מה יש לנו? אני מצטטת מהירחון:
עור - גירוי ויובש
ריריות - עיניים, אף, גרון, צרידות ושינוי בקול
מערכת העצבים - עייפות, זיכרון, אדישות, ריכוז, כאבי-ראש, סחרחורת, בחילה ועוד.
סיימתי ללמוד ב-1996 ותמיד מרגש אותי מחדש לראות כמה צדקתי בבחירת הלימודים ואת ראיית הנולד של מורי הקולג'.
בשורות טובות לכולנו.







